Cosmetische Acupunctuur

De cosmetische acupunctuur kent een lange geschiedenis. In het Chinese keizerrijk was deze behandeling om de veroudering van de huid te vertragen voorbehouden aan de hofdames van de keizer. Na het verval van het keizerrijk raakte deze vorm van acupunctuur op de achtergrond om pas tegen het einde van de Culturele Revolutie weer langzaam wat meer aandacht te krijgen.

Wat is het effect op de huid?
Tijdens de Cosmetische acupunctuur behandeling maken we gebruik van kleine naaldjes die alleen in de huidlagen worden gezet. Door deze vorm van acupunctuur wordt de doorbloeding naar de huid verbeterd en de productie van het collageen verhoogd.Hierdoor wordt de huid strakker en wordt de spiertonus verbeterd zonder de spieren te verkorten cq verlengen. Daardoor blijft de eigen gezichtsstructuur behouden en minimaliseren/ verdwijnen de fijne lijntjes en rimpels. Bij de cosmetische acupunctuur zien we ook een vermindering van donkere lijnen onder de ogen ,verbetering van de huid in kleur en de huid wordt egaler door rehydratatie van de huid. Door het gebruik van de cosmetische acupunctuur zien we ook het herstel van de hormoon balans. Hierdoor zien we vaak een afname van acne en een afname van zwelling of puffiness in het gezicht en tijdens deze acupunctuur behandeling voelt men zich heerlijk ontspannen.

Kan iedereen de behandeling ondergaan?
Ja in principe wel zolang je goed gezond bent. Er zijn een paar uitzonderingen. Wanneer je zwanger bent en als je bijv. ziek bent raden we het af om deze behandelingen te starten. Doe dat dan als je weer volledig bent hersteld. We kunnen je ook adviseren om eerst een standaard acupunctuur behandelserie voor af gaand aan een cosmetische acupunctuur serie te gebruiken. zo kun je eerst van je klachten te herstellen en dan met de cosmetische acupunctuur te starten.

Als je een cosmetische ingreep of een andere cosmetische behandeling hebt ondergaan kun je het beste ong 6 maanden wachten om zo je lichaam goed te laten herstellen. Bij hoge bloedruk kan de behandeling pas plaatsvinden wanneer je hiervoor of met medicatie of met acupunctuur dit goed onder controle hebt.

Wat is van invloed op het resultaat?
Het beste effect van de cosmetische acupunctuur behandeling zie je als je een gezonde levensstijl aanhoud. Dat houdt in: Niet roken en drinken, zorg dat je regelmatig leeft. Dus op tijd gaan slapen en eten.

Gebruik zo min mogelijk make-up en vermijd stress.

Zorg voor voldoende beweging en een emotionele balans.

Het gebruik van medicatie heeft altijd invloed op je huid en dus ook op de cosmetische acupunctuur behandeling Hierdoor zal het resultaat minder lang stand houden of zul je wat vaker terug moeten komen.

Duur van het programma
De totale cosmetische acupunctuur behandeling duurt 15 weken.De eerste twee weken zullen en twee behandelingen per week worden ingepland daarna volgen 13 weken met 1 behandeling per week. Tussen de behandelingen door is het de bedoeling dat u zo gezond mogelijk leeft, niet rookt en drinkt om het resultaat zo mooi mogelijk te laten worden en het lichaam niet extra te belasten. Per sessie is de duur 90 minuten.
Nadien zal er op 2 of 3 maandelijkse basis een ondersteunende herhaling sessies plaats vinden tot 6 maanden na de start van de eerste sessie.
Het resultaat wordt dan afhankelijk van de leefstijl en huidverzorging voor 3 jaar behouden.

Vergoeding?

De cosmetische acupunctuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars omdat het niet wordt gezien als therapeutische behandeling.

Wat zijn de kosten? Zoals je ziet staan die niet vermeld. we willen je graag hier een persoonlijk voorstel voordoen dat is afgestemd op jouw huidproblemen. Het beste kun je hiervoor even bellen 0619174525.