Acupunctuur bij een burnout

Voor veel mensen met een burnout is het een herkenbaar scenario. Na een periode van vermoeidheid, fysieke en mentale klachten, bouwt de energie weer wat op. Een fitter gevoel, zin om dingen te ondernemen en eindelijk ook de energie daartoe. Na even bezig te zijn geweest wordt die energie echter al snel minder. Zo gaat het vaak. Juist daarom is het van belang alle facetten van het dagelijks leven op elkaar af te stemmen en een goede balans te vinden in het gebruiken en aanvullen van je energie.

Burnout behandeling

Een burnout wordt vaak herkend door een aanhoudende extreme vermoeidheid. Er is in dit geval een disbalans ontstaan in de verdeling van je energie. Door middel van gerichte acupunctuurbehandelingen helpt Shenmen Health de balans in het lichaam terug te brengen. Dit doen we door de opbouw van nieuwe energie te stimuleren en zowel de mentale als fysieke balans te herstellen.

Doel van de behandeling

  • Betere balans tussen het gebruiken en aanvullen van je energie
  • Het verhelpen van klachten door beter in contact te komen met je lichaam
  • Meer energie voor het werk dat je leuk vindt en je sociale contacten

We beginnen de behandeling met een intakegesprek om de huidige situatie in kaart te brengen. Zo inventariseren we wat je energieniveau is, op welke manier je jouw energieniveau opbouwt, hoe jij je dagen indeelt en wat je nodig hebt op dit moment.

Vervolgens maken we een behandelplan met doorgaans drie tot vijf acupunctuurbehandelingen. Hoe veel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de manier waarop jouw lichaam reageert en in welke periode jij op dit moment bent. Denk hierbij onder meer aan de invloed van verschillende jaargetijden, je emotionele staat van zijn, mogelijke menstruatie periodes en PMS.

Naast de behandelingen zelf geven we gericht advies over onderwerpen als voeding, bewegingsritmen en dagindeling, die het herstel kunnen ondersteunen. Zo helpen we je om jouw energieniveau een boost te geven.

Wat is een burnout?
Bij een burnout ontstaat een uitputting van zowel het lichaam als het hoofd, waardoor mentale en lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Wat je van jezelf vraagt en wat een ander van je verwacht, komt niet langer overeen. Hierdoor ontstaat langdurige stress en raken je energiereserves op.

Voorbeelden voor het ontstaan zijn een verkeerde inschatting van je persoonlijke belasting, niet meer doen wat je leuk vindt zonder te weten hoe je het wél wil of de tijd en kwaliteit niet waar kunnen maken die je voor ogen hebt. Alhoewel vaak wordt gesproken over werksituaties, kan een burnout ook vanuit privé situaties ontstaan.

Burnout herstel
In het herstel van een burnout worden vele adviezen gegeven. Tijd nemen, tot rust komen, gezond eten en bewegen spelen allemaal een rol. Belangrijk hierbij is dat de balans bewaakt wordt en dat je een plan maakt voor het herstel, gericht op jou als persoon. Ieder lichaam reageert ten slotte anders. Te veel beweging kan zorgen voor nieuwe uitputting en het eetpatroon dat voor de een werkt, is niet altijd effectief voor de ander.

Shenmen Health helpt je met de beste aanpak voor jouw herstel.
Heb jij een burnout (gehad) en wil je jouw energieniveau herstellen? Neem dan contact met ons op. Je kunt vrijblijvend langskomen voor een kennismaking tijdens een van onze inloopspreekuren of een afspraak maken voor advies op maat.