Longcovid met acupunctuur behandelen.

Van hoofdklachten en benauwdheid tot reuk- en smaakklachten, in sommige gevallen blijven ze na een besmetting met longcovid lang hangen. Behandelmethoden binnen acupunctuur helpen je om opnieuw gezond te worden. We ondersteunen het lichaam om de ziekte op te ruimen, vullen je energie aan en herstellen de energiebalans.

Acupunctuur bij aanhoudende covid klachten
Veel mensen herkennen de uiteenlopende problemen na een covid besmetting. Wat niet altijd aan de ziekte wordt gelinkt zijn aanhoudende vermoeidheidsklachten, rillingen, telkens terugkerende koorts of verhoging en pijnen in het lichaam.

Shenmen Health behandelt de verschillende klachten door middel van acupunctuur en persoonlijk advies. Tijdens een intakegesprek brengen we jouw situatie in beeld en stellen we een behandelplan op, te beginnen met drie tot vijf acupunctuurbehandelingen. Zo zorgen we ervoor dat je lichaam de kans krijgt te wennen aan de energie boost die vrijkomt en daarmee de laatste restjes ziekte weg te werken. Daarnaast adviseren we je onder meer op het gebied van voeding en dagindeling om jouw energieniveau blijvend te optimaliseren.

Voordelen van acupunctuur

  • Energie boost bij iedere behandeling
  • Gemakkelijkere ademhaling
  • Betere balans en doorstroming van de energie in het lichaam
  • Betere concentratie en lekkerder in je vel
  • Opruimen van de laatste restjes ziekte

De meest voorkomende klachten van longcovid hebben we hieronder gecategoriseerd. De werkwijze blijft voor ieder klachtenpatroon hetzelfde, met een behandelplan afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van het verloop van je herstel bepalen we wat er verder nodig is.

Benauwdheid door longcovid
De meest herkende klacht bij longcovid is benauwdheid. Zwaar ademen, kortademigheid, druk op de borst en pijn op de borst komen zeker tijdens het ziekteverloop veel terug. In enkele gevallen kunnen de klachten lang aanhouden. Dit kan onder meer te maken hebben met een tekort aan energie in het lichaam om volledig te kunnen herstellen. Behandelingen om energetische blokkades op te heffen en de energie opnieuw te laten stromen, kunnen je in dit geval helpen om letterlijk meer lucht te krijgen.

Bekende reuk en smaakklachten
Tijdens het ziekteverloop krijgen veel mensen te maken met smaakverlies, een vermindering van het reukvermogen of zelfs anosmie. Hoewel het niet altijd duidelijk is waarom deze klachten ontstaan, kan ook dit te maken hebben met blokkades die het doorstromen van de energie belemmeren. Door hier met acupunctuur ruimte voor te creëren, komt in de meeste gevallen geleidelijk de reuk en smaak weer terug.

Hoofdklachten na longcovid
Ook langdurige hoofdklachten komen veel voor na een covid besmetting. Een van de manieren waarop dit zich uit, zijn aanvallen van migraine. De plotselinge steken in het hoofd blijven enige tijd aanhouden en trekken dan langzaam weer weg. De inzet van acupunctuur ondersteunt je lichaam om overprikkeling in het hoofd te voorkomen. Zo vermijden we langdurige klachten en verminderd de intensiteit van deze klachten. Hetzelfde geldt voor de zogenoemde brainfog en vergeetachtigheid, die veel mensen na een covid infectie ervaren.

Behandeling van covid klachten
Ben jij besmet geweest met het virus en ervaar je aanhoudende covid klachten? Neem dan contact met ons op. Samen inventariseren we de mogelijkheden voor herstel en stellen een bij jou passend behandelplan op.

Twijfel je of acupunctuur voor jou de juiste behandelmethode is? Bel gerust of kom langs voor een kennismaking.

Dit kan op het inloopspreekuur op de Rietwijkerstraat 8 Hs, Bel even om te overleggen of er nog een plekje voor je is 0619174525