Acupunctuur tijdens een behandeltraject voor kanker.

Wanneer u deze pagina bezoekt dan heeft u onlangs een heel naar bericht van uw behandelend arts gekregen. Veel mensen zullen dan ook niet direct aan een acupunctuur behandeling denken en dat is deels ook terecht.

We kunnen u namelijk NIET genezen met acupunctuur van kanker. Wat we wel kunnen is u ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd om de behandelingen beter te doorstaan en uw levenskwaliteit te verbeteren.

De achtergrond van uw therapeut is een scholing in de fysiotherapie gericht op de behandeling van oncologische patiënten en de nabehandeling met lymfedrainage als de lymfe afvoer niet goed functioneert. Hierdoor is uw therapeut goed op de hoogte van de problematiek die kan ontstaan tijdens en na het behandeltraject van de oncologische zorg.

Binnen de praktijk aan de Brouwersgracht hebben we verschillende therapeuten die zich volledig gericht hebben op deze zorg en wanneer we denken dat u baat zou kunnen hebben bij een aanvullende begeleiding met acupunctuur zodat u beter zou kunnen herstellen zullen we u dat ook voorstellen. Dat geldt niet voor iedereen en u bepaalt zelf of u deze behandel techniek wilt gebruiken.

Wat kan de acupunctuur voor u betekenen;
De acupunctuur behandelingen kunnen je op 2 momenten ondersteunen:
1) Tijdens de behandelingen met bestraling en chemotherapie kunnen we een ondersteuning bieden gericht op;
De vermindering van de vermoeidheid. Hierdoor kunt je langer volwaardig deel nemen aan uw gezinsleven en sociale activiteiten.

De afname van misselijkheid. Hierdoor kun je beter voeding verdragen en heb je meer energie voor uw dagelijkse activiteiten en je herstel omdat je energie niveau stabieler blijft.

Het verminderen van het nacht zweten.Door de chemokuur en de bestraling van de oncologie kan je lichaam dezelfde signalen afgeven als bij de overgang. Waardoor je opvliegers met veel zweten en nacht zweten kunt krijgen of dat je wat angstig of somber kunt worden. Acupunctuur behandelingen zorgen ervoor dat deze klachten verminderen en uit eindelijk helemaal verdwijnen.

Verbetering van de vieze smaak in je mond en het verminderen van een droge mond. De bittere smaak zorgt er vaak voor dat je niet wilt eten omdat alles het zelfde smaakt. Door dat je smaak terugkomt krijg je een beter eetpatroon. Door dat je beter eet blijft je energie beter op peil en herstel  je beter,ook kun je weer van je eten genieten en zo wordt je herstel beter ondersteund.

2) Na het behandeltraject in de oncologische zorg zijn er veel mensen die last hebben van vermoeidheid ,opvliegers, slechte concentratie en een verminderde weerstand.
Voor al deze problemen kan de acupunctuur je een goede ondersteuning en een energie boost geven. Daardoor voel je, je minder moe en kun je makkelijker deelnemen aan je sociale leven.
Daardoor kun je beter slapen en heb je minder last van vermoeidheid waardoor je weer sneller in conditie komt.

We willen je graag helpen maar zijn ook serieus en eerlijk in wat we voor je kunnen betekenen.
Zo is het resultaat van deze behandeltechniek het grootst bij mensen die voor het eerst gediagnosticeerd zijn, beter dan wanneer de ziekte terugkomt.
Wil je weten of we wat voor je kunnen betekenen dan kun je gebruik maken van ons gratis inloopspreekuur.

Op de locatie Rietwijkstraat 8 hs is dat mogelijk op vrijdag om 18:30.
(graag wel even bellen om een tijd af te spreken telnr. 0619174525)