Stress, spanning en Acupunctuur

We zijn allemaal wel bekend met verschillende vormen van stress. Over het algemeen is stress die je hebt voor een prestatie die je moet leveren voor je werk of voor een examen geen probleem en zorgt er vaak voor dat je geconcentreerder bent om je taak goed uit te voeren.

Anders wordt het als die spanning dagelijks aanwezig is en je leven kan gaan beheersen.
Dat komt meestal voor als je bijvoorbeeld op het werk geen fijne werksfeer hebt en toch moet presteren. Of wanneer er privé situaties zijn die veel van je vragen, bij emotionele gebeurtenissen en hoge verwachtingen die mensen mogelijk van je hebben.

Wat doet dit met je lichaam.

Stress is normaal gesproken een reactie om je goed en veilig met een bedreigende situatie te laten omgaan.
De chronische vorm van stress kan in je lichaam en in je hoofd verschillende reacties geven. Vele vormen zul je wel herkennen zoals alert zijn en continue “aan staan”, snel afgeleid zijn.

Andere symptomen van stress of spanning kunnen zijn;

Hartkloppingen, rusteloosheid, slecht slapen, moeilijk kunnen focussen op je werk, zweten, pijn in je lichaam of spieren of nek waardoor je slecht kunt bewegen, slecht letten op je voeding of trek in veel suikerhoudend eten en slecht slapen. Vaak zul je ook minder zin hebben om je vrienden te zien of te gaan sporten. Daarnaast kan stress ook invloed hebben op je menstruatie. Je wordt dan later of niet ongesteld.

Door stress kun je ook bijvoorbeeld last krijgen van diaree of verstopping die we met acupunctuur kunnen tegen gaan. Naast klachten als diaree kun je dan ook eczeem krijgen omdat beiden met de weerstand van je lichaam en huid te maken hebben. De longen kunnen gevoeliger worden als je bijvoorbeeld een longontsteking hebt gehad of een Covid 19 infectie hebt door gemaakt door spanning of stress.

Door continue zo alert te zijn, put je na een tijd ook je lichaam uit en kunt je last krijgen van hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk. Het put ook je immuun systeem uit waardoor je weerstand kan dalen en waardoor je sneller ziek kunt worden.

Hoe kan acupunctuur je helpen.

De behandeling van stress of spanning met acupunctuur helpt je om de balans in je energie te herstellen.
Naast de energie worden ook de stoffen in je lichaam die door de stress zijn opgebouwd terug in balans gebracht. Hierdoor worden de stress hormonen in je hoofd en lichaam verminderd.
Je krijgt minder last van hartkloppingen, je gaat beter slapen en de spanning in bijvoorbeeld je schouderspieren wordt minder.

Een afspraak maken.

Wil je weten of we ook voor jou wat kunnen betekenen , bel dan even voor een informatief gesprek of als je zeker weet dat je een afspraak wilt maken neem dan contact met ons op via 0619174525 of mail ons even op info@acupunctuur-in-amsterdam.nl

Wil je eerst even kennisnemen maken of persoonlijk met mij bespreken of ik je kan helpen, dan ben je welkom op het inloopspreekuur op de Rietwijkerstraat 8 HS. Bel even om te horen of er nog een plekje voor je is.

We zijn er voor je.